Noutati


Blaze, ultimul roman scris sub pseudonimul Richard Bachman 05/11/2009

Ultimul roman scris de Stephen King sub pseudonimul Richard Bachman, Blaze, este acum disponibil in Libraria Virtuala.

Blaze este povestea lui Clayton "Blaze" Blaisdell Jr, un gigant slab de minte, de doi metri si cincisprezece centrimetri si o suta douazeci si doua de kilograme. Este povestea crimelor sale, dar si a suferintelor îndurate. Scapat de teroarea de tatalui sau si a institutiei care îl luase „în grija”, Blaze îl cunoaste pe George, un versat delincvent. Împreuna vor pune la cale marea lovitura: rapirea pruncului mostenitor al unei averi fabuloase.

Dar înainte sa treaca la fapte, George este omorât. Ramas singur, dar „vizitat” când si când de fostul sau partener, Blaze trebuie sa înfaptuiasca Lovitura Secolului. Prins în ghearele unei teribile furtuni de zapada, cu un copil de câteva luni ca ostatic si cu întreaga politie pe urmele lui, planul minutios se transforma într-o cursa disperata prin iadul alb al padurilor din Maine.
___ Haven: un serial inspirat de Colorado Kid 15/09/2009

Nuvela Colorado Kid va fi adaptata pentru micul ecran de producatorul canadian E1 Entertainment Inc. Serialul va avea 13 episoade de câte o ora si se va numi Haven. Contrar normelor industriei, compania canadiana va realiza toate episoadele din primul sezon înainte de a încerca sa vânda drepturile de difuzare în diverse teritorii.

Producatori executive vor fi Scott Shepherd, Lloyd Segan si Shawn Piller (cei trei au lucrat împreuna si la serialul The Dead Zone, o adaptare dupa romanul omonin de Stephen King), iar Sam Ernst and Jim Dunn (si ei implicati în proiectul amintit) vor scrie scenariul.

Proiectul este descries ca fiind „centrat asupra unui oras bizar din Maine, unde oameni blestemati traiesc în exil vieti aparent normale. Atunci când blestemele se retrezesc la viata, agentul FBI Audrey Parker este chemata sa tina aceste forte supranaturale sub control, încercând în acelasi timp sa dezlege misterele din Heaven.”

Desi la început s-a speculat în legatura cu o implicare activa a lui Stephen King în realizarea serialului, acesta a afirmat recent ca a dat unda verde scenariului, mult mai apropiat de Dosarele X decât de nuvela originala, dar ca nu este implicat în mod personal în proiect.
___ Talismanul si Dolores Claiborne in curand la Editura Nemira 15/10/2009

La Editura Nemira se afla in curs de aparitie doua titluri semnate Stephen King: Talismanul si Dolores Clairborne.

Talismanul reprezinta un epic fantasy deja clasic, cu o continuare celebra: Casa Intunericului. Un personaj antologic, Jack Sawyer, în cautarea unui cristal fermecat care-i poate salva mama de la moarte. O lume paralela care ne aminteste de atmosfera din Turnul Intunecat. O poveste terifianta nascuta din imaginatia a doi creatori de exceptie: Stephen King si Peter Straub.

Dolores Claiborne, ecranizat in 1995, spune povestea locuitorilor din Little Tall Island; ei au asteptat treizeci de ani sa afle ce s-a întâmplat în acea zi întunecata de iulie, ziua eclipsei totale de soare, când sotul lui Dolores Claiborne a murit. Dar politia doreste sa afle ce s-a întâmplat ieri, când Vera Donovan, batrâna senila dar foarte bogata pe care o îngrijea, a murit în conditii suspecte. Tinuta în interogatoriu o noapte întreaga, Dolores marturiseste: „Tot ce-am facut a fost din dragoste.”
___ Cea mai recenta carte Stephen King, Duma Key, la Editura Nemira 26/03/2009

In curand, Ed. Nemira va lansa cel mai recent roman publicat de Stephen King, Duma Key, in traducerea lui Mircea Pricajan, format hardcover 164x240mm, 624 de pagini.
Un groaznic accident pe un santier de constructii ii smulge bratul lui Edgar Freemantle, intunecandu-i si memoria si mintea. Calvarul perioadei de recuperare ii provoaca schimbari de personalitate si accese de furie necontrolata, ce grabesc sfarsitul casniciei sale. Edgar isi doreste sa nu fi supravietuit accidentului, dar psihologul sau ii recomanda un leac geografico-existential: il sfatuieste sa isi schimbe complet viata, parasind orasul aglomerat si afacerile din domeniul constructiilor. Retras la Duma Key, in paradisul Golfului Mexic, Edgar incepe sa picteze cu pasiune, descoperindu-si un talent extraordinar. Insa, in timp, pasiunea se transforma in obsesie. Tablourile sale dezvolta o putere aproape mistica, ce nu poate fi controlata, reveland secrete de mult ingropate. Iar talentul sau poate fi, in acelasi timp, o arma...
"In Duma Key, Stephen King contempla ororile mintii creative" (The Boston Globe)
___ Ultimele aparitii Stephen King 03/03/2008

De curand, la Ed. Nemira au aparut doua volume semnate Stephen King: Casa intunericului (scris in colaborare cu Peter Straub) – continuarea Talismanului – si Ochii dragonului, basm, propriu-zis, dar conceput si scris din perspectiva moderna; personajul negativ principal, diabolicul Flagg, e asemanator cu cel din Apocalipsa.
In luna martie, va aparea Jocul lui Gerald (Gerald’s Game). ”Un magnific festin al groazei si ororii, despre o femeie confruntata cu cele mai teribile si întunecate spaime.” (Kirkus Review)
___ Ecranizarea nuvelei "The Mist" 27/11/2007

Pe 21 noiembrie 2007 a avut loc lansarea oficiala a ecranizarii nuvelei "The Mist" publicata de Stephen King in colectia de povestiri "Skeleton Crew", in 1985. Regia filmului e semnata de celebrul Frank Darabont, cel care a facut istorie cu alte trei ecranizari Stephen King: "The Woman in the Room" (1983) - scurt metraj; "The Shawshank Redemption" (1994) - film aflat pe al doilea loc in topul IMDB al celor mai bune filme din toate timpurile, după "Naşul"; "The Green Mile" (1999) - film avandu-l in rolul principal pe Tom Hanks.
___Ecranizarea romanului "Talismanul" 19/09/2007

Steven Spielberg şi Kathleen Kennedy, care ar fi trebuit să producă la studiourile Dreamworks & TNT ecranizarea romanului Talismanul, scris de Stephen King în colaborare cu Peter Straub, au fost nevoiţi să întrerupă proiectul din cauza costurilor prea ridicate a efectelor speciale. Premiera pe micile ecrane americane fusese anunţată de TNT pentru vara lui 2008.
Misterul regelui. Despre scris 19/09/2007

Misterul  regelui. Despre scrisLuna aceasta, a apărut la Editura Nemira ultima traducere Stephen King -- Misterul regelui. Despre scris ( On Writing, A Memoir Of The Craft) în traducerea lui Mircea Pricajan. Romanul, care este un eseu despre creaţia literară, dar şi povestire autobiografică, a fost încununat cu Bram Stoker Award (2000), Locus Award (2001) şi Horror Guild (2001).
Toate cartile aparute la Editura Nemira.
Stephen King si Marvel Comics 18/09/2007

Stephen King a semnat cu Marvel Comics un contract privind adaptarea ciclului de romane fantastice The Dark Tower , care va cuprinde sapte numere si un album in care va fi inclusa intreaga serie. Eroul ciclului The Dark Tower: The Gunslinger Born, adaptat de Robert Furth si Peter David si ilustrat de Jae Lee ( "Fantastic Four", "Hulk" ) si Richard Isanove, este pistolarul Roland Deschain. Aparitia primului numar a fost preconizata pentru februarie 2007, iar albumul pentru octombrie 2007.
Ecranizarea romanului "The Mist" 18/09/2007

Ecranizarea romanul The Mist va aparea pe marile ecrane din Statele Unite in noiembrie 2007. Regizorul Frank Darabont ( "Shawshank Redemption", "The Green Mile") a inceput filmarile in februarie 2007 la Louisiana.


Home | Noutati | Biografie | Carti | Media | Resurse | webdesignagency.ro